28 Şubat 2013 Perşembe

TADI DAMAĞIMDA kURABİYELER

Merhaba hanımlar  geçen gün arkadaşıma misafirliğe gittiğimizde çayın yanında  getirdiği kurabiyelerin tadı hala damağında daha önce bukadar lezzetli olanını yememiştim çok samimiyim . Dün akşamda benim misafirlerim vardı hemen aynısından bende yaptım  bayıldılar  inanki sizde yaptığınızda bana hak vereceksiniz. Sizlerle paylaşmak istedim. kesinlikle denemeye değer bir tarif..





MALZEMELER

3 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 PAKET MARGARİN
ALDIĞI KADAR NİŞASTA
1 ADET KABARTMA TOZU

ÜZERİ İÇİN
500 GRAMLIK SARELLE ÇİKOLATA
1 PAKET MISIR GEVREĞİ


YAPILIŞI
3 ADET YUMURTAYI KOMPLE KIRIYORUZ 1 SU BARDAĞI ŞEKER İLE İYİCE ÇIRPIYORUZ. ODA SICAKLIĞINDA ERİYEN MARGARİNİ DE KARIŞIMA EKLİYORUZ. KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA OLACAK KADAR NİŞASTA DÖKEREK YOĞURUYORUZ  ARADA  KABARTMA TOZUNU DA EKLİYORUZ. 180 DERECE 25 DK PİŞİYOR KURABİYELER.

FIRINDA ÇIKARINCA ÇOK AZ ILIMASINI BEKLİYORUZ BU SIRADA  ÇİKOLATAYI BENMARİ USÜLÜ ERİTİYORUZ KURABİYELERİ  ERİTİLEN ÇİKOLATAYA BULUYORUZ SONRA HEMEN MISIR GEVREĞİNE ATIYORUZ HERYERİNE YAPIŞACAK ŞEKİLDE.TEPSİYE DİZİYORUZ HEMEN BUZDOLABINA KOYUYORUZ SOGUYUNCA SERVİS YAPIYORUZ.,

NOT :  BUZDOLABINDA SAKLANIYOR BU KURABİYELER..


12 yorum:

  1. Zaten harika görünüyor canım.ellerine sağlık : )

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. Tamam fatmacım en kısa zamanda cevaplayacagım :) Teşekkürler...

      Sil
  3. Harika.Ellerine sağlık canım.Blogunu izlemeye aldım canım.Bana da beklerim .İstanbuldaki farklı mekan ve lezzetlerle ilgili paylaşım yapıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Büşracım Geleceğim bloguna görüşmek üzere :)

      Sil
  4. tarifi not aldım, ben de deneyeceğim, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hilalcim kesinlikle denemelisin ama sonra yorumunu yaz burdan olurmuu bekleyeceğim...

      Sil
  5. Duygucum nerelerdesin?merak ettim bayadır gelmedin bloğa.inşallah herşey yolundadır.Allahe emanet olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Feyzacım bilgisayarımda bir problem vardı ancak halloldu canım ya geldim artık bu arada yaptıklarımı resimlerimi çekilip yayınlayacagım :))

      Sil
  6. Aman Allahım şuan sağlıklı beslenmenin benim için bittiği andır:) Daha da Pazartesi başlamıştım ama yaaa:)) Mükemmel görünüyorlar çok canım çekti, biyerim şişmeden hemen denemeliyim:) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Eğer ki diyete başladıysan denemeeeee :)) neden mi öyle lezzetli bir tadı varkiii sürekli yapsam diye düşünüyorsunn :)

      Sil