13 Ocak 2013 Pazar

YAKA YAPICAKTIM YELEK OLDU =))

Merhaba Canlar Nasılsınız ben üzgünüm çünkü diğer blogumda sorun nedeniyle  kapatmak zorunda kaldım bunuda yeni açtım siz arkadaşlarımı bulmaya çalısıyorum  o blogumda sizlere Burda derisinin 2012/08  ayı 103 nolu yakanın yapımını aşamalı olarak anlatacağımı söylemiştim artık burdan devam edeceğim. Ama sonuç beklediğimden daha şık bişey oldu hadi bakalım...

İlk olarak yakanın kalıbını paftada buldum ve çizdim..
 Kalıbı kestim..
kumaş katına yerleştirdim ve iğneledim kesim aşamasını hiç sormayın :/

buda sol tarafın toplam 4 parça olucak kumaş katı sebebim aynı işlemi 4 kere yapmak istemedim sonra ortasından kesiyoruz..

Ben peluş kumaşın yumuşak bir kumaş olduğunu düşünerek yaka kısmının biraz sert olmasını istediğim için içine bir kat kapitone kestim.

kesilen parçaların peluşta ön yüzleri birbirne bakıcak şekilde üst üste koydum ve kapitoneyide yerleştirip iğneledim sonrada teyelledim ..

Ve dikişimi orta kısmı dikilmeyecek kesilde diktim çünkü oradan düz yüzlerini çıkaracaktım her iki parçayıda bu şekilde diktim.
Ön yüzleride çevirildikten sonra ensede kalan kısımları içi içe yerleştirerek kıvırarak diktim.

bu şekilde


yakanın bitiş şekli bu şekilde oldu oysaki benim beklediğim daha farklı bişeydi ama bu kumaş seçiminden kaynaklı ama iyiki böyle olmuş sonrasında malum kumaş evi berbat etmişti elimdede baya kumaşım vardı bir kez daha kesim yapmamak için hemen evdeki giydiğim yeleklerinden pratik kesim yaparak içinede evde olan kumaşlarımdan astarlama yaparak yeleğimi diktim  yakayıda yeleğime monte ettim sonuç Çok güzel oldu =))

 yakanın bitmiş omuzlarda duran hali =)))

 beğenmediğim yakamıda yeleğime monte ettim ..

AKŞAM GEZMELERİNDE GİYDİM BİLE :)



YAKA MACERAMIN YELEKLE SONLANMASI =))








22 yorum:

  1. merhaba aa bende geldım onmarıfette gördum blogunu canım yenı galıba hayırlı olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabaa Hoşgeldinn =) evet Blogu yeni açtım çok teşekkür ederim =))

      Sil
  2. hayırlı olsun:)blogu gezdim çok beğendim ellerinize sağlık:)portakalınıza bayııııldım maşaallah çok güzel:)allah bağışlasın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aysel hanım Çok Teşekkür ederim . 41 kere maşallah amin...

      Sil
  3. wuuuuuuuuuuu, o nasıl güzel bir yelek olmuş. elleriniz dert görmesin. dünya güzeli meleğinizi allah nazarlardan korusun. sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esracım çok saol :)) Walla bende böle bişey olacagını bilsem daha öncede yapardım ama inanki birşeyi istemeden planlamadan yaptıgında daha güzel olıuyor :) Portakalım içinde Amin Allahım bütün bebeklerimizi korusun Hoşçakal ...

      Sil
  4. çok güzel olmuş canım.bende de var bu kumaştan.ama dikişmakşnem yok ve nasıl kullanılır bilmiyorum.ne yapmam lazım sence?fikişr verir misin?portakalına maşallah.ikiniz de çok tatlısınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feyza hanım çok teşekkür ederim Yorumun için elindeki kumaş kaç metre bilmiyorum ama bu kumaşlardan klozet takımı yatak örtüsü yelek çanta ben yapmıştım arşivimde görebilirsin vede kutu süslemelerinde kullanıyor benim bildiğim kadarıyla . Portakalım içinde çok teşekkür ederim .

      Sil
    2. Canim dikiş makinem yok.Alsam kolay kullanabilir miyim ve de hangi marka iyi olur?Hiçbir bilgim yok bu konuda.yardımcı olur musun?

      Sil
    3. Anladım canım bence almalısın inan söke dike ögreniyorsun bak burdada paylaşınca yorumlarımıza okudukça hevesleneceksin dahada dikeceksin düşünme bile derim benim dikiş makinem singer 2003 yılında lşseye giderken babam almıştı Kız meslek lisesi Giyim bölümü Mezunuyum 2013 oldu bak hala Çok şükür Tık demedi hemde sessiz İstediğin her saat rahatlıkla kullanabilirsin..

      Sil
    4. Teşekkürler canım bilgiler için

      Sil
    5. Ben teşekkür ederim canım :)

      Sil
  5. Çok güzel olmuş,yeleğe de yakışmış güle güle giy:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nalan Hanım çok teşekkür ederim :) iyiki bu yakayı yapmısım diyorum ...

      Sil
  6. ÇANTANIZDA ÇOK ŞIK :)

    YanıtlaSil
  7. Haha :) Bazen olur öyle şeyler başka birşey için oturursun baaşka şşey çıkar sonunda :) Fakat sonuç güzel ki sen de memnunsun zaten yüzünden okunuyor :) Çantan da çok güzel zincirine bittim güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şenaycım çok saol Walla dediğin gibi oldu umarım sonuç böyle olacaksa bu tarz şeyler beni bulsun hep :))) Çantamda Altın görünümlü süslemelere bende bayılıyorum çokk teşekkür ederim :))

      Sil
  8. cok guzel olmus eline saglık bnde bole bi yelek satn almayı düsünüyodm ama fikir oldu yaptgn bu kumasın aynısını koltuk uzerine sermek için almstk ama kaygan oldugu için kullanamadk ilk frsatta denicem insallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim elinizden geliyorsa almayın yapın derim yaptıgınızda paylaşın olurmu .. iyi günler sevgiler...

      Sil
  9. ellerine sağlık çok yakışmış

    YanıtlaSil