22 Ocak 2013 Salı

Degaje Yaka Bluz


 Merhaba Arkadaşlar geçen hafta kendim için aldığım kumaşlardan mavi siyah çizgili olanı   bir akşam misafirliğe gelen Arkadaşım beğenince kendisi için degaje yaka bir bluz dikmemi istedi kumaşı çok begenerek almıştım ama kıramadım sonucunda bu tarz kumaşları bulabilirim  arkadaşımdan daha değerli değil ya onun kalıbı benim vücuduma göre biraz daha minyondu benim bluzlarımdan birini giydi göz kararı ölçüsünü aldım :) pratik kesimle mantık yürüterek yaptım ilk defa bu tarz birşey diktim  sizce nasıl olmuş akşama oturmaya gittik ve siparişimizide verdik giydi cuk diye oturdu  çok beğendi  ben ondan daha mutlu oldum  kendi diktiğim birşeyin başkasının üzerinde görmek  çok güzel bir duyguymuş meğer :)  



DUYGU ERGÜL




 Normalde biraz uzun tunik tarzı ama dediğim gibi arkadaşımın kalıbı minyon oldugu için bluzu çok aşagıya çekemiyorum :)))






Kollarına kare taşlı bir düğme diktim çok sade birşey dikemiyorum mutlaka bir parıltı arıyorum :)




Bundan sonra ben kumaştan korkmuyorum onlar benden korksun hep olmaz yapamam diye ne kesiyor ne dikiyordum ama yapabiliyormuşum meğer :))  Yeni Bir model var aklımda oda ilk deneyim olacak  bakalım nasıl olacak şimdiden ne oldugunu söylemeyimki beceremem falan :))))))  tüm blogculara iyi çalışmalar  herkese kolay gelsinnn....



21 yorum:

  1. maşallah ne hamaratsın sen kumaş zor ama çok güzelmiş. Göz kararı iyi dikmişsin valla :) Bu arada konuyla alakasız birşey sormak istiyorum. 1 aydır burnum delik hızma takıyorum ahala tam iyileşmedi ama :( senin hızman gümüş mü? gece çıkarıyor musun? ben hala takıp çıkarırken hafiften canım acıyor da :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mügecim yorumun icin teşekkür ederim isin aslı pratik kesimle herzaman daha rahat calisiyorum ama kalibida ögrenmek istiyorum. Hızma konusuna gelince benim yaklasik 5 ay oldu dedigin gibi ilk bir ay coksizlama yapti ve o donem gece cikmasin diye yuvarlak yara bandi kullandim hizma konusunda ewet gumus kullaniyorum fakat arkasi topsuz düz olandan takmadan once ucunu cok hafif egriltmen yeterli hic düsmuyor . Neden topsuz burun o dekikten hava aldigi icin iltihaplanma yapmiyor toplularda aci hissi sürekli dewamediyir teramisin kremde kullan ara ara suanda cok rahatim :-) geride kaldi aci sizi dolu gunler

      Sil
    2. pratik kesimi bende seviyorum ama beceremiyorum sanırım :) kalıpla uzun sürüyor ama istediğim sonucu elde ediyorum. Pratik kesim yetenek işi sanırım ve bende o yok :( Uzman tv de çelik hızmaların iltihaplanmayı önlediği ve iyileştirmeyi hızlandırıdığını okumuştum sana da sormak istedim. Benim gümüş hızmam da toplu o yüzden iyileşmedi desene :( teramisin kullanıyorum şu anda. kardeşim çelik hızma almış ama iyileşmezse hemen topsuzlardan alayım bi tane. Teşekkür ederim canım :)

      Sil
  2. bence o kumaş neyse sen üstesinden gelirsin canım.. elinden kurtulamaz yani.. masallah durmak yok dikime devam :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkür ederim çiğdemcim bakalım insallah :-) :-)

      Sil
  3. sevgili duygu dün bloğuna çalışmalarına bakmış ama yorum yapamamıştım.çok güzel .giderek daha da güzel olacak eminim.ellerine sağlık.gör bak bundan sonra arkadaşın başkasına diyecek o başkasına derken iş alternatifi bile olabilir sana.ellerine sağlık.
    kandilin mübarek olsun.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alanaycım cok saol insallah dahada ilerletecegim kendimi daha acemice yola dewm ediyoruz :-) ayy insallah dedigin gibbi olur evimde calisms olurum neguzel . Allah razi olsun seninde kandilin mübarek olsun canim sevgiler...

      Sil
  4. Çok güzel olmuş Duygucum :)
    Bak sen de mantığı kavramışsın korkmayacaksın o senden korksun gerçekten :) Bluz kestin aaaaa yanlış mı kestin o bu defa şal olur belki veya eksik kestiğin yere bir dantel koyuverirsin ikili kombin olur bir de başka biryerine kondurdun mu al sana tasarım :) Tasarımların çoğu böyle çıkar öyle mi yapsam böyle mi düzeltsem derken :) Onun için asla korkma korkarsan kumaş hissediyor kesemiyorsun :) Bak süper olmuş arkadaşının üzerinde de görmüşsün kendi diktikğin bluzu ohhhh kimse tutamaz seni artık :)
    Hadi Neşeli Dikişler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Şenaycığım dediğin gibide oluyor walla yaka yapayım dedim olmadı yelek oldu ve bu gibi bir çok şey oluyor :))) korkmuyorumda çatır çatır kesiyorum o kumaşçıkları arkadaşımda çok beğendi ben daha mutlu oldum veryansın bundan sonra bu gazla ben iyi şeyler dikerim :))))) Çok teşekkür ederim :)

      Sil
  5. Güzel olmuş ben beğendim bu hafta bende bir degajı bluz diktim ama daha yayınlayacağım :( duruşu çok hoşuma gidiyor yakanın eline sağlık seninde canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nuryyl çok saol canım evet bende çok severim bu yakayı üşenme yayınla walla ben dikişim bitsinde hemen resim çekip yayınlayım diye can atıyorum :)) bekliorum takipteyim..

      Sil
  6. bence de gayet başarılı. ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  7. Bu ne ya her gün farklı bir şey dikip karşımıza çıkıyorsunuz :) kıskanıyorum sizi :) ellerinize sağlık güzel günlerde kullansın arkadaşınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hikmet hanım Teşekkür ederim Ne yapayım çalışmayınca evin işi gücü bitince dikiyorum hem oyalanıyorum hemde çok severek yapıyorum sıkılmıyorum evde kısın baska türlü zaman geçirmek mümkün değil :)))

      Sil
    2. Haklısın canım başka türlü zaman geçmiyor :) insan sıkıntısından stresinden de kurtuluyor :) birşeyler üretmek gibisi yok :)

      Sil
    3. evet canım bu konuda çok haklısın sadece evime eşime işime çocuguma dikişime odaklanıyorum geride kalan her kim varsa misafirim olarak gelir gider ikramımı yaparım misafirperverliğimden asla vazgeçmem ama inan ne kimsenin derdini dinlemeye dedikosunu yapmaya yaptırmaya kapris çekmeyle uğraşmak istemiyorum beni bilen bilir yanımda olanlarda bellidir. eN değerlim evimin huzurunuda bozmaya musade ettirmem.

      Sil
  8. Kumaş da çok güzelmiş.güle güle giysin arkadaşın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım bende çok begenmiştim kumaşı ona nasipmiş :))

      Sil
  9. Duygu'cum ellerine sağlık. Çok şık bir bluz olmuş. Ben'Ce ' de bir başkasına diktiğinin begenilmesi daha sevindirici oluyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın arkadaşım gerçektende öyle :))

      Sil